Zet je schouders onder sport

Sportschouders

Zet je schouders onder sport

Vrijwilligers zijn onmisbaar in sportclubs. Sporters coachen, terreinen onderhouden, evenementen organiseren, de clubadministratie bijhouden, boterhammen smeren, benen masseren, wedstrijden fluiten,… Alle enthousiaste sportschouders garanderen de dagelijkse werking van onze sportclubs.

Maar er zijn er niet genoeg. Sportclubs en sportfederaties komen sportschouders tekort om alles draaiende te houden. Het is niet simpel om hen duurzaam in te zetten en de zoektocht naar nieuwe vrijwilligers loopt vaak stroef.

Met deze Sportschouders campagne willen we mensen de verbindende kracht van sport en de sociale meerwaarde van vrijwilligerswerk tonen. We weten dat er veel mensen zijn die goesting hebben om vrijwillig een maatschappelijk engagement aan te gaan. We willen die mensen in het sociale netwerk van clubs en federaties activeren.

Doe mee als sportclub!

Onze campagne is pas geslaagd als ze door heel veel sportclubs wordt gedragen. Want hoe meer clubs meedoen hoe meer we tonen dat onze sportvrijwilligers onmisbaar zijn. Zo kunnen we iedereen warm maken om zich aan te sluiten bij de #sportschouders.

Doe mee, het is op 1, 2, 3 gefikst!

Meer info over de sportcampagne vind je hier terug.

 

.