Bocciaproject

Wat is boccia?

Boccia is een sport voor mensen met een handicap maar kan gespeeld worden door iedereen. Je kan de sport aanzien als een leuke variant op de veel beoefende sport petanque.
De sport wordt al zittend beoefend en kan individueel, in pair (2 tegen 2) of in teamverband (3 tegen 3) worden gespeeld en dit puur recreatief of in wedstrijdverband.
Een bocciaset bestaat uit 6 rode, 6 blauwe ballen en 1 witte doelbal. De bocciaballen zijn kneedbaar en met leder overtrokken.Boccia wordt bij voorkeur binnen gespeeld op een vlak terrein van 6m x 10m.
Men probeert de gekleurde ballen zo dicht mogelijk bij de witte doelbal te werpen; dit met de hand, voet of met behulp van een werpgoot.

Het project boccia

Met het project boccia richten we ons in de eerste plaats tot organisaties, voorzieningen, instellingen, clubs... die interesse hebben om een duurzame sportwerking op te starten rond de sporttak boccia en daarbij de nodige ondersteuning en knowhow wensen.

S-Sport // Recreas vzw biedt op een door jou gekozen datum en locatie vrijblijvend een gratis boccia initiatie aan voor minimaal 10 geïnteresseerden.

Wij voorzien

  • een lesgever
  • een brochure met spel- en oefenvormen
  • een voldoende aantal bocciasets
  • het nodige randmateriaal

Je beslist nadien of een duurzaam aanbod boccia kan worden opgestart. Is dat het geval, dan stellen wij je graag een bocciaset ter beschikking, alsook een brochure met spelvormen. Een sporttechnisch medewerker van onze federatie bied je ook ondersteuning waar nodig.

In ruil vragen we om de boccia-spelers, die deelnemen aan het opgestarte duurzaam aanbod, lid te maken van onze sportfederatie aan 5 euro/persoon/jaar.

Interesse

Stuur een mailtje naar info@s-sportrecreas.be
Geef aan dat je wenst te worden gecontacteerd voor de organisatie van een gratis initiatiesessie boccia op een door jou gekozen datum en locatie.

Vergeet in je mail niet volgende zaken te vermelden:

  • Naam, mail en telefoon van de contactpersoon
  • Naam en adres van de organisatie, club of voorziening
  • Aantal personen dat aan de initiatie zal deelnemen

Wij nemen vervolgens contact met je op om verder af te spreken!

.