Beweegfilmpjes

Bewegen vanuit uw kot. Makkelijker gezegd dan gedaan. Hoe begin je daar nu aan? Onze beweegfilmpjes zetten je op weg en laten je kennis maken met verschillende vormen van yoga en stoelgym. Onder leiding van onze ervaren lesgevers kan je proeven van ons virtueel beweegaanbod. 
En verder vind je nog wat tips om rustig te gaan wandelen.

Stoelyoga deel 1 - Ontspannen 

Angelique De Paepe laat jou stoelyoga ontdekken. Haar stoelyoga is geschikt voor mensen die minder goed te been zijn en toch in beweging willen blijven, ontspannen en aan hun lenigheid willen werken. Zeer laagdrempelige yoga, door iedereen, altijd en overal te doen. Work-out, ontspan en vooral; geniet van de relaxerende werking van yoga!

Stoelyoga deel 2 - Soepelheid

Dit is de tweede video van onze Yogini Angelique. Deze deelt ze een reeks oefeningen om je flexibiliteit te verbeteren. Lenigheid is cruciaal om fit te blijven!

Yoga - Hatha Flow

In deze video neemt Angelique je mee in de Hatha Flow. Dit is een yoga-sessie voor de iets meer gevorderde yogi... Veel plezier.

Yoga - Gentle Evening Flow

In deze video brengt Angelique een "zachte avondflow" om te ontspannen, te relaxen, en heerlijk in te slapen.

Yoga - Energizing Morning Flow

Angelique nam voor ons haar favoriete ochtendflow op. Hiermee start je je dag vol energie. Doen!

Yoga - Ontwikkel zachte kracht

Yoga - Yoga Grounding, back to foundation

“Grounding, back to foundation” is een reeks om energiek aan de dag te beginnen of ‘s avonds de heupen goed los te maken na een dagje zitten. Veel plezier!

 

Yoga - Herfst Energie

Slecht weer, donkere dagen, beetje lusteloos? Hoog tijd dan voor een stevig energie-shot! Angelique neemt je mee en blaast met deze leuke yoga-les de bewolking meteen weg. Enjoy!

 

Yoga - Innerlijke warmte

Innerlijke warmte - zacht en ontspannend en met een alternatieve zonnegroet het innerlijke vuur aansteken.

Yoga - Gentle Flow

Angelique neemt ons terug mee naar de innerlijke rust. Doe mee en geniet!

Yoga - Wellness

Angelique heeft alweer een leuke yogales voor je klaar staan. Een deugddoende wellness aflevering. Enjoy!

Yoga - Lentetwist

Angelique neemt ons deze keer mee in de overgang van het seizoen. Via meerdere 'twists' maken we ons klaar voor de echte lente. Noem het een detox, een grote schoonmaak, wat je wil... in ieder geval: enjoy!

Yoga - Relax

Niet veel tijd, wel veel stress? Geen probleem; tijdens deze sessie van 30 minuten kan je, samen met Angelique, alles loslaten. Relax aan het eind van je werkdag of voor het slapengaan.

Yoga - Energie & focus

Angelique laadt je weer op met een deugddoende yoga-les!

 

Yoga - Vind je balans

Gun jezelf dit moment van relaxatie. Het helpt je om kleine of grote frustraties, angsten en stress-momenten te verdrijven en je dag met meer energie en meer vreugde te hervatten! In deze les herzoeken we onze balans op verschillende vlakken.

Yoga - Ademhalingsoefeningen

Tijdens de ‘blijf-in-je-kot’ periode ervaart iedereen op een bepaald moment kleine of grote frustraties, ongemakken en stress-momenten. Onbewust gaan we hierdoor verkeerd of oppervlakkig ademen en vergeten we onze ademhaling tot rust te brengen. In deze sessie doen we verschillende ademhalingsoefeningen om onze ademhaling tot rust te brengen en zo ook mentaal even helemaal tot stilstand te komen!

Yoga - met (bureau)stoel

Deze week nemen we onze (bureau)-stoel erbij en doen we samen een halfuur om onze immuniteit te verhogen. Hoe werkt dat? Door de steun van de stoel kunnen we langer in yogahoudingen blijven waardoor ons zenuwstelsel de kans krijgt om volledig tot rust te komen. Deze rust is niet alleen aangenaam voor onze mentale gezondheid, het zorgt er eveneens voor dat ons hele lichaam de kans krijgt om zichzelf te herstellen ... wat dan weer bijdraagt tot een betere immuniteit.

Yoga - met (of zonder) kinderen

Tijdens deze ‘blijf-in-je-kot’ periode blijft het voor iedereen zoeken naar de juiste balans en structuur om telewerken zo aangenaam mogelijk te maken. Voor thuiswerkende collega’s met thuis spelende kinderen is geconcentreerd werken een nog net iets grotere uitdaging.

Speciaal voor hen geeft onze 'huis-yogini' deze week een speelsere yogales waarin de houdingen dynamischer zijn, maar toch geschikt voor een eerste (of tweede) kennismaking met yoga. Ideaal om samen of alleen tijd te nemen voor een rustmoment zodat je nadien ontspannen én met een glimlach op je gezicht verder kan werken.

Yoga - De basis

In deze yogales gaan we back to the basis. We focussen ons op enkele basis yogahoudingen op een traag en ontspannen tempo. Ideaal voor een eerste kennismaking met yoga. Ben je een fanatieke yogi of heb je al veel yogalessen in het auditorium op kantoor gevolgd? Ook deze les is aangenaam voor jou: observeer kleine of grote veranderingen in je lichaam en geest in de basishoudingen tegenover eerdere yogasessies en ontdek de diepgang in deze yoga houdingen.

Yoga - Dynamische yoga

Op sommige dagen bruisen we van energie, terwijl je lichaam op andere dagen erg vermoeid kan aanvoelen. In beide gevallen, is het ideaal om in beweging te komen met je lichaam op een zachte manier. 

In deze dynamische yogales worden de yogahoudingen op een actievere manier achter elkaar gedaan, terwijl we contact houden met onze ademhaling om niet over onze eigen fysieke grens te gaan.

Twijfel je of deze dynamische en iets actievere yogales iets voor jou is? Geen paniek: er zullen regelmatig aanpassingen gegeven worden voor als je nood hebt aan meer rust of een trager tempo.

Yoga - Algemene Yoga

Met een scherpe interne focus activeren we alle spieren in ons lichaam, spreiden we onze tenen wijd terwijl we onze kaken en fronsen zacht en ontspannen houden. Ideaal voor een eerste kennismaking met yoga of om jezelf te verdiepen in je lichaamsbewustzijn en jezelf beter te leren kennen.

Of je nu een ervaren yogi bent of voor de eerste keer yoga uit probeert, geniet van het halfuurtje me-time (eventueel met huisgenoten, kinderen of huisdieren) en hervat je dag met meer energie en een vreugde!

Yoga aan je bureau

Meer en meer mensen kunnen enkele dagen per week terug op kantoor gaan werken. Aangezien het op kantoor geen evidentie is aan yoga te doen, geven we een les op de stoel. We activeren onze armen en benen, rekken en strekken onze rug terwijl we op de stoel zitten. Ideaal om enkele yoga oefeningen te onthouden zodat je deze tijdens het werk kan doen als korte pauze. Laat je yogamatje dus voor één keer opgerold en zet je stoel alvast klaar!

Yoga - Rustgevende yoga

Onder het moto de (yoga)-boog moet niet altijd gespannen staan, gaan we vandaag een halfuur de tijd nemen om minder yogahoudingen te doen, maar meer in de diepte te werken en langer in houdingen te blijven. Op deze manier geven we ons lichaam, onze spieren en onze cellen de tijd om te herstellen. Ook mentaal vinden we rust door bewust te vertragen en onze focus bij de ademhaling te houden. Na dit halfuurtje zal je met een verfriste geest de werkdag kunnen hervatten.

Yoga - Yoga voor gezonde heupen

Vele uren brengen we al zittend op een (al dan niet ergonomische) stoel door. Onze heupen worden hier niet gelukkig door. Gelukkig focussen we ons vandaag op verschillende yogahoudingen om de heupen te activeren, versterken en stretchen. Ideaal om nadien soepel en gezwind weer op je stoel je klauteren en vol energie je werkdag te hervatten.

Stoelgym met Maggy 1

Maggy begeleidt je graag tijdens laagdrempelige stoelgym-sessies.

Stoelgym met Maggy 2

Stoelgym met Maggy 3

Stoelgym met Maggy 4

Stoelgym met Maggy 5

Stoelgym met Maggy 6

Stoelgym met Maggy: Ontspanning en relaxatie

Stoelgym met Diane (op muziek)

Diane Spilthoorn van S-Sport//Recreasclub; Sporcrea Deurne bezorgde ons een laagdrempelige les stoelgym. Geef er een lap op!

Stoelgym met Diane - Coördinatie (op muziek)

Diane van Sporcrea Deurne laat je in deze sessie werken aan je coördinatie. De sessies van Diane zijn steeds op muziek. Veel plezier!

 

Stoelgym met Diane - Bewegingstempo

Deze keer laat Diane je bewegen met een handdoek. Simpel maar doeltreffend...

Stoelgym met Diane - Les met de stok

Deze keer gebruikt Diane een stok in haar les. Iedereen heeft dit wel liggen, geen excuus om niet mee te doen. ;-)

 

Line dancing met Anny - 'Blue Bayou'

Anny Ceulen van onze club 'Charming Dancers' uit Limburg legt je, stap voor stap, deze nieuwe lijndansen uit.

Line dancing met Anny - 'Ai si leventandos'

Line dancing met Anny: 'Seniorita tu'

Line dancing met Anny: 'Por ti sere'

Line dancing met Anny: 'La belle Romania'

Line dancing met Anny: 'Cha cha suavito'

 

Met deze tips wandel je mooi en rustig!

Ondanks Covid-19 zijn we met ons allen blijven wandelen. Meer nog we zijn massaal op aanraden van de virologen het wandelen gaan (her)ontdekken. Ook bij Wandelsport Vlaanderen vzw zijn de wandelclubs niet bij de pakken blijven zitten. Zo werden de laatste maanden overal in Vlaanderen talrijke spontane wandelinitiatieven opgezet: de ‘permanente COVID-wandelingen’. Deze permanente COVID-wandelingen zijn dagelijks toegankelijk voor iedereen en volledig bewegwijzerd.
Je vindt de wandelingen op de site van Wandelsport Vlaanderen.
 

Bewegen met Roland

Roland Goedhuys neemt je mee om samen zeer laagdrempelige oefeningen te doen om thuis die stramme spieren los te maken. Deze sessies zijn gericht op senioren.

 

 

 

.