Voetbaltornooi viert zijn tiende verjaardag

Leo De Page actief als vrijwilliger op het G-VoetbaltornooiDe laatste zaterdag van september vindt naar jaarlijkse traditie het G-voetbaltornooi plaats. Het sportpark van Eeklo opent haar deuren op 26 september 2020  en heet alle G-teams en supporters welkom op de 10de editie. Met een gemiddelde opkomst van zo’n 50 G-voetbalteams is dit één van de grootste G-voetbaltornooien in Vlaanderen.
Wij spraken in aanloop van deze feestelijke editie met Leo De Page. Leo is één van de vrijwilligers die zijn schouders zet onder dit tornooi en die je terugvindt op tal van sportkampen van  S-Sport // Recreas. Kortom een van onze anciens die erbij was vanaf het eerste uur.

30 jaar actief als vrijwilliger

“Is dit reeds de 10de editie, goh, wat gaat dat snel?” lacht hij. Hoe hij daartoe is gekomen legt hij uit. “Reeds 30 jaar ga ik mee als vrijwilliger op allerlei sportkampen. Wiet De Boodt, toenmalig medewerker van Recreas, organiseerde de sportkampen vanuit het nationale secretariaat en was er ook vaak aanwezig. Op een bepaald moment was er sprake van het idee om een G-voetbaltornooi te organiseren. Ze zochten hiervoor nog tal van vrijwilligers om te helpen. Toen de vraag werd gesteld of ik wou meehelpen heb ik geen minuut getwijfeld. Ik kende ook heel veel van de gasten en wou dit uiteraard met heel veel plezier doen!”
 

“Wat ik het leukste vind aan het helpen? Het contact met de spelers. Ik sta meestal aan de bar. En dan komen ze al snel eens een praatje maken. Als ze gewonnen hebben dan hoor ik het snel.”
G-voetbal lijkt erg op het ‘gewone’ voetbal zoals de meeste mensen dat kennen, en toch zijn er een aantal belangrijke verschillen. De wedstrijd duurt 50 minuten, je speelt op een half terrein met kleinere doelen en de buitenspelregel is niet van toepassing. Om het spel te vereenvoudigen speel je slechts met 6 veldspelers en je kan bovendien onbeperkt wisselen.

Goeie sfeer 

“Verder is ook het contact met de mensen van S-Sport // Recreas heel leuk natuurlijk. Je kent er iedereen goed en het zijn allemaal leuke mensen. De sfeer zit ook altijd goed. Weer of geen weer, we staan er altijd met een glimlach. Ik kijk dan ook uit naar de komende editie. Ik hoop dat het tornooi met de huidige situatie en de vele corona-maatregelen kan doorgaan.”

Dat het een jaar wordt om niet meer te vergeten is een understatement natuurlijk. We hopen net als iedereen dat de nodige maatregelen zijn vruchten zullen afwerpen en dat het G-voetbaltornooi kan plaatsvinden.

“Of er edities zijn die me het meest zijn bijgebleven? We hebben wel eens een editie gehad waar het zo warm was dat er verschillende spelers zijn flauw gevallen. Gelukkig zijn er nooit edities geweest met zware blessures of andere minder leuke gebeurtenissen. Verder amuseer ik mij gewoon ieder jaar opnieuw. Die jonge gasten terug te zien, hen te zien sporten, zien dat ze er van genieten, … dat voelt goed en dat houdt me ook jong!

Ik hoop dan ook dat er opnieuw heel wat G-ploegen en supporters hun weg vinden naar het tornooi dit jaar. En ik zal tevreden zijn als het een goede dag is geweest met niet teveel accidenten” besluit hij.

Inschrijven voor het Vlaams G-voetbaltornooi kan via https://www.s-sportrecreas.be/aanbod/sportevenementen/vlaams-gvoetbaltornooi

Caroline Casteleyn

.