GPS-bijscholingssessie

S-Sport // Recreas introduceert het GPS-wandelen!

Ga je wekelijks wandelen binnen je club en wil je dat wel eens op een andere manier doen? Of wil je, als organisator van jullie wandeldag of sportdag, graag uitpakken met een nieuwe activiteit? Dan is deze GPS-begeleidingssessie zeker iets voor jou!

Bij het GPS-wandelen loop je geen beschreven of op kaart uitgetekende route maar loop je naar bepaalde punten. Een GPS-toestel helpt je bij het vinden van deze punten door je in de goede richting te sturen. Je kunt dit wat vergelijken met een auto-GPS alleen stuurt hij je ook via wandelpaden, bospaden,... en heb je heel wat meer mogelijkheden. Het wandelen in de natuur wordt hierdoor een echt plezier! Bovendien kan je je wandelingen thuis uitstippelen.

Samen met de computer en het GPS-toestel gaan we aan de slag in kleine groepjes (maximum 3 per club) zodat iedereen de kans heeft om op eigen tempo alles aan te leren. Alles wordt in de praktijk omgezet en we leren hoe we de GPS heel gemakkelijk kunnen gebruiken in de eigen club.

Praktische info

  • In het bezit zijn van een computer en basis computerkennis hebben, is noodzakelijk om wandelingen thuis te kunnen uitstippelen.
  • Het GPS-toestel kan ter plaatse ontleend worden voor die dag.
  • Je kan ook je eigen GPS-toestel meebrengen. Volgende toestellen zijn te gebruiken tijdens de sessie: Garmin-toestellen type Etrex, Gpsmap 62, Oregon en Dakota.

Heb je interesse in een begeleidingssessie in je eigen club? Neem dan zeker contact op!

Contact

Caroline Casteleyn
T 02 515 04 76
E caroline.casteleyn@s-sportrecreas.be

.